#Holger 4 – Smerten og hans følgesvend Hr. Visdom

Picture from outcamethesun.tumblr.com

Man siger, at vi lærer af vores fejl. Vi lærer af at miste. Vi lærer af alt det, som gør ondt. Nogle gange gør det bare forbandet ondt, at det er svært at se meningen med ens prøvelser. Som når Holgers forældre lider under adskillelsen mellem dem og ham, og føler sig så sønderrevet, at håbet om at hele er opgivet. Erstattet af accepten af, at de en dag nok vil lære at leve med smerten. Denne enorme sorg og smerte som akkompagnerer akten at tage sit eget ufødte barns liv, gør det vanskeligt at forstå, hvad det er, som Holgers forældre egentlig skal lære.

Den tantriske filosofi siger, at en krise åbner for nye muligheder. At dekonstruktion åbner for viden, som ellers var forblevet skjult.

Uanset ens overbevisning, tror jeg på, at hvert menneske finder den forklaring, som bedst hjælper dem igennem sorgen og videre. For alternativet, er reelt set ikke et alternativ. Det er i al fald ikke et godt liv.

Og i bund og grund valgte Holgers forældre at skåne ham for et miserabelt liv. I stedet har de taget smerten på sig. Og en smukkere kærlighed findes der jo egentlig ikke. Kan det være, at de skulle lære om den ultimative kærlighed? Jeg tror i al fald på, at der en dag vil være en følelse af mening med den smerte Holgers forældre oplever lige nu. Men der går nok lidt tid.

Den blogpost er dedikeret til min veninde, som i øjeblikket gennemlever en frygtelig sorg over en afbrudt graviditet. Du kan læse alle indlæg om Holger her.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s