Hvornår blev stress trendy?

“I Japan har de et begreb, de kalder ‘Karoshi’. Det betyder pludselig hjertedød som følge af for meget arbejde. Og det er anerkendt som arbejdsskade i Japan. Der er mange unge mænd, der er faldet om med pludselig hjertedød, fordi de har været sådan spændt op”

Da jeg læse artiklen “Tag det lidt med ro” i Weekendavisen nr. 33 gik det for alvor det mig, at stress ikke kun er en lidelse for sarte sjæle. I Japan er det faktisk anerkendt som en arbejdsskade og forskerverdenen er helt enig i, at arbejde over 35-40 timer om ugen, kan føre til alvorlige lidelser, heriblandt pludselig hjertestop. Faktisk er der kun faldende produktivitet og øget risiko for diverse sygdomme, når man begynder at arbejde mere den normale arbejdstid over længere tid.

Så hvordan hulan endte vi med, at fremelske en kultur, hvor man bliver mødt med respekt, når man med flakkende blik og hastig vejrtrækning kan prale af, at man er totalt stresset og arbejder aallllttt for meget. (Man må godt lave grin med det, når man selv har været sådan, ikke?)

Hvornår blev stress trendy?

Og er det ikke på tide at skyde den varmluftballon ned og fylde noget lidt mere meningsfyldt ind i hverdagen end lange arbejdsdage, dårlig samvittighed over for børn og venner, og købet af et hus i kartoffelrækkerne?

Overvej lige, hvordan dit liv ville se ud, hvis du ikke havde overarbejde, men derimod mere tid til dine børn, venner og familie og tid til at pleje dig selv. Til at gøre de ting, som gør dig glad.

Ville det gøre dig en lille smule lykkeligere? Og dine nærmeste? Så skulle du måske stoppe med at drømme og gøre noget ved det!

Nogen er jo nødt til at gøre op med den ugivtige stresskultur. Lad os være first movers sammen.

Reklamer

One thought on “Hvornår blev stress trendy?

  1. Pingback: Mit 2012 | Lilla Lykke

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s