2 minutters yoga hver dag er bedre end en time om ugen

“If you are taking yoga classes but not practicing at home, you may be missing the best—and potentially most therapeutic—part of yoga. Your personal practice is where the deepest work happens, when you go inward and go at your own pace.”—from Yoga As Medicine by Timothy McCall

En ny undersøgelse, som netop er blevet publiceret i journalen for ” Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine” påviser, at et forbedret helbred direkte kan relateres til hyppigheden af din hjemmepraksis, altså hvor pligtopfyldende du er med at lave din yoga hver dag.

En interessante delkonklusion i undersøgelsen er, at et godt helbred i terapeutisk forstand altså ikke er relateret til, hvor lang tid du praktiserer eller hvor mange yogaklasser du deltager i om ugen. Men derimod hvor hyppigt du gør det. I undersøgelsen udtrykkes det således:

“Frequency of home practice favorably predicted (p < .001): mindfulness, subjective well-being, BMI, fruit and vegetable consumption, vegetarian status, sleep, and fatigue.” 

Med andre ord, var dem som havde en regelmæssig hjemmepraksis, også dem som kunne rapportere om bedre sundhed, livskvalitet, større opmærksomhed på dem selv og andre, forbedret søvn, mindre træthed og en sundere vægt. De var endda mere tilbøjelige til at spise deres grønsager.

Så når alt kommer til alt, er det bedste altså, at vi kommer ud på yogamåtten hver eneste dag i (om det så bare er to minuttter), end at vi deltager i to sveddryppende klasser i løbet af ugen. I al fald når vi  ser på den terapeutiske effekt af yoga. Havde fokus været på konditionstallet, ville resultatet være et andet.

Blogindlægget er baseret på denne forskningsartikel (som kan downloades gratis)

Reklamer

4 thoughts on “2 minutters yoga hver dag er bedre end en time om ugen

  1. Når man har famile og små børn kan det også være svært at komme afsted til yoga flere gange om ugen! Så bliver ens (korte) hjemmepraksis essentiel -skønt at det nu er bevist at det virker! Det virker i hvert fald for mig 🙂

  2. Ej, hvor er det dejligt at høre, at det også virker i “the real life”. Jeg kæmper selv med at få gjort det til en routine at lave bare lidt yoga derhjemme. Synes, at det tager enormt tid at få lavet en ny routine. Men prøver altid at sige til mig selv… bare 2 minutter… og håber på, at det overbeviser mit indre dovendyr 😉

  3. Pingback: Mit 2012 | Lilla Lykke

  4. Pingback: 21-days meditation challenge | yogish mamma

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s